• We zijn weer terug! Voor alle fans die met smart zaten te wachten, we hebben (eindelijk) weer een vrijwilliger geïnterviewd. Er zaten wat zaken in de weg, waaronder uiteraard het corona-virus, waardoor het wat langer duurde. Maar we gaan gewoon weer verder met de interviews want er zijn nog genoeg vrijwilligers die we het hemd van het lijf willen vragen.
  Deze keer het woord aan Youssef Afkir. Als vrijwilliger traint hij het team van zijn zoontje maar hij is zelf ook een fervent voetballiefhebber met een hart voor RCS.
  Lees hieronder het interview met Youssef.

   

 • Stel jezelf kort even voor
  Mijn naam is Youssef Afkir, 36 jaar en al heel mijn leven woonachtig in Oost-Souburg. Ik ben getrouwd met Joani en heb 2 kinderen (Jinan 4 en Reyhan 8 jaar).  Al 15 jaar geef ik les op praktijkschool Het Bolwerk in Middelburg. Naast een korte overstap naar Breskens en Zeeland Sport Dos ben ik al vanaf mijn 10e lid van RCS.

  Wat is jouw rol als vrijwilliger bij RCS?
  Ik ben nu voor het tweede jaar trainer van het team waar mijn oudste zoon in speelt, de JO9-1. Samen met Ralf Eversdijk en Koen van Spaandonk verzorgen wij circuittrainingen voor onze JO9-teams op de maandag en woensdag. Op zaterdag spelen de mannetjes hun wedstrijd en sta ik langs de lijn als een fanatieke, positieve trainer te coachen. Het is iedere zaterdag weer anders hoe het eraan toe gaat en dat is een mooie ervaring.

  Wat maakt vrijwilliger zijn bij RCS zo leuk?
  Ik ben een RCS-er en vind het fijn dat mijn zoon er nu ook speelt. Zo ben ik erin gerold om als trainer aan de slag te gaan. De samenwerking met Ralf en Koen, maar ook met de betrokken ouders is zeer prettig.

  Wat is je mooiste/leukste/ontroerendste herinnering aan RCS?
  Het mooiste vind ik de kampioenschappen van de 3e naar de 2e klasse en van 2e klasse naar de 1e klasse. Ontroerend vind ik, dat ik pas geleden de bijnaam Youssef Robben heb gekregen en dat is niet vanwege mijn fantastische linkerbeen……

  Mijn favoriete voetbalclub is…..
  PSV en gelukkig heeft mijn zoon dat geërfd van me.

  Mijn favoriete speler is…
  Ronaldinho

  Mijn hobby’s zijn….
  Koken/bakken, avondjes Netflix op de bank kan ik ook waarderen. En daarnaast maak ik ook graag tijd om met vrienden af te spreken. Op de vrijdagavonden ga ik, wanneer ze thuis spelen, graag helpen en kijken bij Groene Ster Vlissingen.

  Je kunt mij wakker maken voor….
  Ik word vanzelf wel wakker....

  Ik heb een hekel aan …..
  Oneerlijke mensen! Maar soms ook wel mensen die zo kunnen klagen ..….

  Beoefen je zelf een sport?
  Ik speel zelf nog heerlijk op zondag mijn wedstrijdje met een gemêleerd gezelschap van ervaren spelers, net-niet-profs, ervaren schoppers en derde helft liefhebbers! Goed gezelschap dus😊!

  Wat doe je het liefst in het weekend (buitenom de wedstrijden van RCS bezoeken natuurlijk)?
  In het weekend coach ik dus JO9-1 en voetbal ik zelf. En verder heerlijk met het gezin leuke dingen ondernemen.

  Welke vrijwilliger zou jij volgende maand graag aan het woord zien?
  Mijn schoonvader Theo Suurmond.